Deterkő

Kirándulás a Kis-Kárpátok nyugati oldalán

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Kis-Kárpátok egy 100 km hosszúságú, középhegységi jellegű hegység Pozsonytól északra. A hegység nyugati, hazánktól távolabb eső oldalán teszünk egy kellemes téli túrát. A változatos formakincsek közül ezúttal kiálló szikaszirteket és kisebb barlangokat is felkeresünk, de felcaplatunk Deterkő várának romjaihoz is.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. február 10.
Még tudsz jelentkezni
2018. február 08.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Deterkőszentmiklós, Cierna skala
 

Találkozó 7:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. 3 óra autózás után érünk a Pozsonyhoz közeli Deterkőváraljára, ahol bemelegítő kirándulást teszünk. A bő órás kirándulás célpontja a falu fölé magasodó várrom. A hangulatos romoktól visszatérünk kisbuszunkhoz és a szomszédos Deterkőszentmiklósról indulunk hosszabb túránkra. Meredek kaptatóval kezdünk, hogy feljussunk az Éleskőre, majd rövid pihentető szakasz után újabb kaptatóval hódítjuk meg utunk legmagasabb pontját, a szép kilátást ígérő Cierna skala-t. A főgerincről részben másik úton térünk vissza a faluba: kitérőt teszünk egy régi vadőrház irányába, majd a Libusa patak völgyét követjük a faluig. Útközben látványosságként megnézünk egy barlangot, ösvényünk egy kápolnát is érint. Estefelé érünk vissza Budapestre. Kirándulás Deterkő várához táv: 3 km, szint: 150 m fel és le. Kirándulás Cierna skala-ra táv: 10 km, szint 550 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés